Можливості врятувати загиблих у пожежі в лікарні Запоріжжя не було - Степанов

У Запоріжжі перевірять усі лікарні з кисневими системами
Важливо
Можливості врятувати загиблих у пожежі в лікарні Запоріжжя не було - Степанов
Максим Степанов у Запоріжжі (фото: Укрінформ)
4 Лютого 2021, 16:40
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов приїхав у Запоріжжя  і оглянув лікарню після пожежі, в результаті якої загинули чотири людини.

За його словами погонь дуже швидко поширювався у медзакладі, і причиною пожежі є загоряння медичного обладнання, передає Укрінформ.

З того, що ми почули, попередньо це міг бути вибух. Досить швидко поширився вогонь і практично не було можливості врятувати цих людей, - сказав він.

Міністр (досьє Степанова) наголосив, що необхідно зробити все можливе, щоб не допустити такі трагедії в майбутньому.

Читайте також

Він також нагадав про те, що кілька місяців тому було відповідне доручення уряду щодо перевірки всіх кисневих систем, які є в країні. Крім того, ще одне доручення було щодо перевірки техніки безпеки після трагедії у Львові.

Після трагедії у Запоріжжі по всій країні планують провести перевірки всіх медичних закладів, де є киснева система.

Нагадаємо, що обласна інфекційна клінічна лікарня у Запоріжжі загорілася пізно вночі третього лютого, в результаті якої чотири людини загинули та двоє постраждали.  Причиною загибелі є отруєння чадним газом.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова (досьє на Ірину Венедіктову читайте за посиланням) повідомила, що через смертельну пожежу в інфекційній лікарні Запоріжжя правоохоронці розпочали розслідування та відкрили кримінальне впровадження.

У Запорізькій області оголосили 5 лютого Днем жалоби за загиблими в результаті пожежі в інфекційній лікарні.