НАБУ відправило справу про хабар Юрченка до суду

Його підозрюють в отриманні хабаря та причетності до корупційної схеми
НАБУ відправило справу про хабар Юрченка до суду
Народний депутат Олександр Юрченко (фото: Facebook)
11 Серпня 2021, 21:34
читать на русском

Обвинувальний акт щодо нардепа Олександра Юрченка та його посередника у справі отримання та підбурюванні до надання хабаря відправили до суду.

Про це повідомляє НАБУ у Telegram.

НАБУ та САП скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата та його посередника обвинувачених в отриманні неправомірної вигоди та підбурюванні до надання такої вигоди, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що влітку 2020 року Національне бюро отримало інформацію про існування організованої групи, учасники якої отримують неправомірну вигоду за використання законних повноважень народних депутатів України.

Нагадаємо, що 14 вересня Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва. У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування.

16 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Івану Фіщенко, якого НАБУ підозрює у хабарництві та змові з Юрченком.

21 вересня Вищий антикорупційний суд України взяв під варту народного депутата Олександра Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн.

25 вересня нардеп вніс заставу і вийшов із СІЗО. Він повідомив, що мандат складати не збирається.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що народного депутата Олександра Юрченка, якого підозрюють у хабарництві, 'ніхто не захищатиме'.

Читайте також

1