Нацрада просить суд анулювати ліцензію для телеканалу "112 Україна"

Наразі до суду надійшло 3 позови
Нацрада просить суд анулювати ліцензію для телеканалу "112 Україна"
Канал “112 Україна” (фото: телеканал 112)
23 Лютого 2021, 17:34
читать на русском
Національна рада з питань телерадіомовлення просить Окружний адміністративний суд Києва анулювати ліцензію для телеканалу Медведчука "112 Україна", на який наклали санкції.

Про це інформує пресслужба суду у Facebook.

ОАСК просять анулювати ліцензію для "112 Україна". Як зазначає позивач – ненадання ліцензіатом у повному обсязі запитуваних документів, необхідних для здійснення безвиїзної перевірки, у термін, визначений рішенням Нацради про призначення такої перевірки, є відмовою ліцензіата у її проведенні, що згідно із законом – підстава для звернення до суду про анулювання ліцензії на мовлення, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Як повідомляє пресслужба ОАСК, позов надійшов від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Наразі до суду надійшло 3 позови, у яких, зокрема, йдеться про призначення у різний період відповідних перевірок. ОАСК вирішує питання щодо відкриття провадження за даними адміністративними позовами, - підкреслили в суді.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"

1