Найєма звільнили з "Укроборонпрому"

Посаду Найєма скоротили в результаті реорганізації
Найєма звільнили з "Укроборонпрому"
Мустафа Найєм (Фото: delo.ua)
29 Квітня 2021, 14:34
читать на русском

Заступника генерального директора "Укроборонпрому" з управління активами Мустафу Найєма звільнили з концерну, а його посаду скоротили.

Про це йдеться в повідомленні на сайті концерну.

Під час оптимізації організаційної структури концерну посада Найєма потрапила під скорочення. В цілому штат "Укроборонпрому" урізають на 10%.

Ми дякуємо пану Найєму, а також іншим працівникам за їх роботу і досягнення на посадах, - йдеться в повідомленні.

У своєму Telegram Найєм заявив, що його посаду скоротили без пояснень.

Не буду приховувати, для мене це рішення було несподіваним. Тим не менш, наша співпраця з концерном на цьому етапі закінчується, - зазначив він.

На думку Найєма, його команді вдалося витягнути "Укроборонпром" з репутаційної ями, розблокувати частину мертвих контрактів і розгорнути велику реформу.

Як відомо, Найєма призначили заступником гендиректора "Укроборонпрому" в листопаді 2019 року. У той час концерном керував колишній міністр економіки Айварас Абромавічус.


Контекст. 24 грудня 2020 року глава концерну Юрій Гусєв заявив, що державний концерн "Укроборонпром" планують ліквідувати до кінця червня 2021 року і створити на його основі оборонний холдинг у формі акціонерного товариства.

Державний концерн "Укроборонпром" планують розділити на два великі холдинги, один займатиметься оборонною сферою, а другий – аерокосмічною, тобто  холдинги матимуть різну спеціалізацію. Перший, "Оборонні системи України", об’єднає 65 підприємств у шість субхолдингів і забезпечуватиме потреби ЗСУ. Другий, аерокосмічний холдинг буде займатися космічною галуззю.

Щодо деталей реформи "Укроборонпрому" також відомо наступне:

  1. Державні підприємства перетворяться на акціонерні товариства.
  2. Підприємства матимуть можливість об'єднання з вітчизняними та іноземними партнерами, залучення прямих, зокрема й іноземних, інвестицій.
  3. В холдингах практикуватимуть сучасні методи управління, які убезпечать від корупційних ризиків, конфлікту інтересів та прямого політичного впливу.

Читайте також

1