Наказ перенести спецоперацію із "вагнерівцями" дав Зеленський - Бурба

Інформацію Бурба отримав від Єрмака
Головне
Наказ перенести спецоперацію із "вагнерівцями" дав Зеленський - Бурба
Василь Бурба фото: УНІАН
20 Листопада 2021, 19:57
читать на русском

Ексголова Головного управління розвідки Василь Бурба заявив, що глава Офісу президента Андрій Єрмак від імені глави держави Володимира Зеленського дав вказівку перенести спецоперацію щодо "вагнерівців".

Про це він сказав у ефірі "Свобода слова Савіка Шустера".

23 липня 2020 року ми піднялись до президента на четвертий поверх. Помічники повідомили, що з нами буде розмовляти глава Офісу (президента Андрій Єрмак - ред.). Ми провели розмову, нас було троє: я, глава Офісу та перший заступник голови СБУ Руслан Баранецький. Ми доповіли про зміну в обстановці, про наступний етап — це планова доповідь. У звʼязку з тим, що Єрмак був делегований президентом, я отримав вказівку про перенесення фінального етапу — і що це не просто вказівка, я отримав відповідь, що це вказівка президента. Але письмового наказу не було, - заявив він.

На думку колишнього очільника ГУР, рішення про перенесення операції стало однією з причин її провалу. Серед інших можливих причин він назвав "крота", який працює на Росію, погана підготовка з боку українських спецслужб та хороша робота контррозвідки Білорусі.

Нагадаємо, 17 листопада міжнародна група розслідувачів Bellingcat оприлюднила першу частину звіту про "злив" спецоперації із затриманням Україною бойовиків російської ПВК "Вагнер".

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань перевіряють, як секретні матеріали справи щодо спецоперації із затримання вагнерівців потрапили до журналістів.

Читайте також наш матеріал"Вагнергейт": чи стане розслідування Bellingcat та The Insider кінцем епохи Зеленського 

Читайте також

1