Наливайченко розповів про офшори голови НКРЕКП Тарасюка

Ексголова СБУ вважає, що Валерія Тарасюка треба відсторонити від посади
Ексклюзив
Наливайченко розповів про офшори голови НКРЕКП Тарасюка
Валентин Наливайченко (фото: Facebook Валентина Наливайченка)
16 Липня 2021, 22:03
читать на русском

Колишній голова Служби безпеки України, нині нардеп Валентин Наливайченко розповів про "війну" з головою НКРЕКП Валерієм Тарасюком.

Про причини "війни" Наливайченко розповів в ексклюзивному інтерв`ю Парламент.ua.

Зокрема нардеп підкреслив, що воює не з Тарасюком особисто, а з корупцією в НКРЕКП.

Мені дуже дивно, чому президенту Зеленському не доповідають про те, що 7 трейдерів - посередників на енергоринку України - наторгували собі понад 15 млрд грн, а ринок отримав 40 млрд грн збитків! Як нардеп я отримую масу інформації від керівників держкомпаній, як от "Енергоатом" чи "Укренерго". Ну і зрозуміло, що я - двічі голова СБУ - маю величезні джерела серед міжнародних партнерів. Пан Тарасюк або його спільники думають, що ми не знаємо про його офшори - це не так! Все відомо і задокументовано! – наголосив Наливайченко.

Нардеп переконаний, що керівник НКРЕКП однозначно має бути відсторонений і чим швидше, тим краще.

Але не в конкретній особі справа. Якщо замість нього прийде інший корупціонер, то я не спинюсь і далі буду вимагати наведення порядку. Найголовніше - з українського енергоринку мають бути прибрані фірми одноденки, які торгують повітрям - так звані енерготрейдери. Потрібно надати можливість державним енергетичним компаніям і споживачами напряму укладати двосторонні контракти і не утискати їх тарифами і балансами, - підсумував Наливайченко.

Нагадаємо, в цьому ж інтерв`ю Наливайченко розповів, чому приєднався на виборах до Юлії Тимошенко.

Читайте також

1