Нардеп Тищенко вирішив замість колл-центрів боротися з нелегальними свинарниками

Нардеп разом з правоохоронцями пішов інспектувати свиноферму на Київщині
Нардеп Тищенко вирішив замість колл-центрів боротися з нелегальними свинарниками
16 Листопада 2023, 13:36
читать на русском

Після нещодавньої боротьби народного депутата Миколи Тищенка з кол-центрами одіозний політик знайшов собі "нового ворога" – свиноферму на Київщині. За словами Тищенка там незаконно утримують та вбивають тисячі тварин, а через проблеми з неналагодженою системою для відходів все село нібито страждає від неприємного запаху.

Про це він повідомив у Telegram.

Як зазначив нардеп, власник ферми під Києвом має дозвіл на утримання лише 150 голів. Проте зараз поголів’я сягає аж 3 400. Відповідних документів немає.

"Також відсутній головний документ – оцінка впливу на довкілля. А це основа основ для такого підприємства. Бо всі інші документи, без нього є недійсними", – написав політик.

Окрім того, нардеп заявив, що "свиноферма травить своїми викидами все село", а власники без дозвільних документів вбивають тварин.

"Сморід від цього свинокомплексу призвів до багаторазових випадків респіраторних захворювань серед дорослих та дітей села Шпитьки. Найбільшим джерелом забруднення на свинофермі є гній. Від нього в атмосферне повітря викидається чотири основні небезпечні речовини. Це сірководень, метан, аміак та вуглекислий газ. Люди жаліються на невимовний сморід, кажуть, що влітку взагалі жити неможливо. Вже 15 років вони звертаються до влади з цією проблемою", – каже Тищенко.

Нардеп наголосив, що власник ферми незаконно тримає свиней, незаконно їх вбиває, а потім незаконно продає, ухиляючись від сплати податків. Наразі поліція проводить слідчі дії.

Нагадаємо, раніше Тищенко вирішив зайнятися кол-центрами. У мережі поширили аудіозаписи, на яких нібито народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко вимагає від офісів ввійти з ним в долю та вибудував навіть певний прайс-лист - скільки буде коштувати вхід в офіси, закриття подальших справ проти них, а також "неувага" правоохоронців до "своїх" кол-центрів.

Своєю чергою, Тищенко записав відео, в якому звинуватив власників кол-центрів у підробці його голосу в аудіозаписах, які нещодавно з’явилися в мережі.

Як заявив нардеп, в Telegram-каналах масово розміщують аудіозаписи, де згенерований нейромережею голос обговорює домовленості про припинення війни з кол-центрами. Тищенко стверджує, що на аудіозаписах не його голос, а таких переговорів "ніколи не було".

Також Микола Тищенко стверджує, що представник команди Зеленського, нардеп "Слуги народу" Олег Семінський "кришує" кол-центр, який працює на РФ.

За інформацією Тищенка саме цей кол-центр збирав та передавав інформацію про роботу військових у м. Києві в урядовому кварталі та роботи ППО, про що свідчать відповідні вилучені документи, які заповнювалися також російською мовою.

Читайте також