Нардепка від "ЄС" прокоментувала скандальний вислів щодо абортів священника Дедюхіна

Попри аргументування у партії, Дедюхін не вибачився та залишив пост
Ексклюзив
Нардепка від "ЄС" прокоментувала скандальний вислів щодо абортів священника Дедюхіна
Народна депутатка Яна Зінкевич (фото: Facebook)
24 Червня 2021, 05:10
читать на русском

Народна депутатка з "Європейської солідарності" Яна Зінкевич разом з кількома депутатами ініціювала виключення депутата Полтавської міськради, священника ПЦУ Олександра Дедюхіна з партії через скандальний вислів щодо абортів у своєму пості.

Про це Зінкевич розповіла в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

Наскільки я знаю, православна церква України усунула його від служінь. Це насправді правильне рішення. Він полюбляє шуткувати та досить гострий на язик, але є теми, про які не можна жартувати і я все ж таки дотримуюсь думки, що тіло жінки - це тіло жінки. В нас варто лише подивитися на відсоток розлучених родин, і я в тому числі самотня мама, якби мене змушували виносити дитину, а я б цього не могла ні по здоров’ю, ні по фінансах, я б не хотіла в такій державі жити, - сказала вона.

За її словами, зараз Польща прийняла подібні закони й що там відбувається: підпільні аборти, збільшується смертність жінок, збільшується інвалідизація. До того ж жінки вимушені їздити закордон, зокрема й до України.

В західних регіонах це прямо таки туризм, коли іноземки приїжджають робити аборти, а зараз, через карантин вони й цього не можуть зробити. Бути нещасливою і виносити дитину, якої не хочеш, чи не можеш… Це тяжке рішення, але рішення кожної жінки, - зазначила депутатка.

Зінкевич зазначила, що у партії намагались йому аргументувати, але він не зняв пост, не приніс вибачень. За її словами, Дедюхіну дали умовно добу на ці дії, але він цього не зробив.


Контекст. Депутат Полтавської міської ради від "Європейської солідарності", священник Православної церкви України Олександр Дедюхін на початку червня опублікував скандальний пост у Facebook, де засудив аборти, пославшись на приказку "Сучка не схоче - кобель не скоче". Щоправда, після шквалу критики саме цю фразу з тексту він прибрав, однак допис так і не видалив.

Нагадаємо, що політсила "Європейська солідарність" оголосила минулого тижня бойкот телеканалу "1+1" через маніпуляції, сексизм та поширення проросійських меседжів. У фракції вважають, що програма "Право на владу" давно вже стала неетичною програмою.

Читайте також

1