Маніпуляції та сексизм: нардепка з "ЄС" розповіла про бойкот каналу "1+1"

На телеканалі вже давно є неетичні програми
Ексклюзив
Маніпуляції та сексизм: нардепка з "ЄС" розповіла про бойкот каналу "1+1"
(Фото: УНІАН)
23 Червня 2021, 19:18
читать на русском

Політсила "Європейська солідарність" оголосила минулого тижня бойкот телеканалу "1+1" через маніпуляції, сексизм та поширення проросійських меседжів. У фракції вважають, що програма "Право на владу" давно вже стала неетичною програмою.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA заявила народна депутатка від "ЄС" Яна Зінкевич.

Потрібно зрозуміти, що "Право на владу" давно стало неетичною програмою. Хто їм не вигідний - стає ворогом. Мені також довелося одного разу побувати на такому ефірі, - сказала вона.

Щодо ситуації з Іриною Геращенко, Зінкевич вважає, що сексистські висловлювання неприпустимі. За її словами, в залі окрім ведучих були всі чоловіки та Ірина Геращенко, і дуже часто звучали тези на кшталт "от, ви жінка і в політиці" і так далі.

Плюс тисли на таку важку тему, як звільнення полонених, на яку Ірина поклала декілька років свого життя і досягла досить хороших результатів. І спиратися на те, що російська сторона сказала, начебто не змогли домовитися. Я просто здогадуюся, які неприпустимі умови вони могли ставити. Як зараз, наприклад, Зеленський без вироків повіддавав беркутів, які вбивали на Майдані.

А коли цим опікувалася Ірина їх спершу судили, потім милували, а тільки тоді віддавати. Це важливо надалі для міжнародних судів і загалом для родин постраждалих також важливо, - додала Зінкевич.

Нардепка (досьє Яни Зінкевич) зазначила, що, наскільки їй відомо, цей телеканал і його журналісти більше не виходили з партією на зв’язок і навряд чи будуть це робити.


Контекст. Як зазначили в самій "Європейській солідарності", політсила оголосила бойкот каналу Коломойського-Медведчука через медіакілерство на замовлення Офісу Зеленського.

Ганебне дійство, що відбулося минулого четверга на каналі Зеленського, Медведчука і Коломойського 1+1 "Право на владу" – це була замовна інформаційна атака на команду п’ятого президента України Петра Порошенка. Вона носила відверто проросійський характер, адже повторювала кремлівську пропаганду, – заявила народна депутатка Марія Іонова.

Цим протестом народні депутати від ЄС висловили підтримку співголові фракції "Європейська Солідарність" Ірині Геращенко після останнього етеру програми "Право на владу". Тоді між ведучою Наталією Мосейчук і народною депутаткою Іриною Геращенко через так звані "плівки Медведчука" сталася перепалка.

Читайте також наш матеріал: Туристичний бренд чи корабельна сосна: топ 10 сексистських висловлювань українських політиків

Читайте також