Не хотів ставати маріонеткою Рудик: Тищенко звільнився з Івано-Франківської РДА

Він вийшов із партії "Голос"
Не хотів ставати маріонеткою Рудик: Тищенко звільнився з Івано-Франківської РДА
Володимир Тищенко фото: його сторінка у Facebook
4 Серпня 2021, 13:56
читать на русском

Володимир Тищенко склав повноваження голови Івано-Франківської обласної територіальної організації партії "Голос" та вийшов із партії.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Тищенко сподівався, що йому вдасться вирішити внутрішні суперечки та зберегти партію. Проте, у фракції почався розкол, який потягнув за собою й організації.

Партійне керівництво начебто прислухалося до осередків та призначило дату з’їзду. Разом з тим почало робити все, щоб демократичний з’їзд не відбувся. У ручному режимі почали змінюватися керівники осередків та створюватися нові, головами яких стали лояльні люди до керівництва партії. Як один з делегатів з’їзду, я не підтримав ні виключення з партії "неугодних" нардепів, ні зміни до статуту, ні виключення з політради представників Львівщини Ростислава Добоша та Черкащини Віктора Євпака. Але голосів вистачило, щоби голова партії отримала повністю підконтрольну політраду, – написав він.

Голова додав, що після з’їзду йому зателефонувала Кіра Рудик і сказала, що бачила на камерах відеоспостереження, що він голосував не так, як треба. Мовляв, був зобов’язаний голосувати так, як вона сказала, а не так, як сам вважає за потрібне.

Я приєднався до партії "Голос" тоді, коли її основними принципами були прозорість і чесність. Партія позиціонувала себе як політсила з демократичним підходом до політики. На жаль, Кіра Рудик відступила від цих принципів. Їй вдалося усунути від управління людей, які створювали партію, вона поставила власні амбіції вище за ідеологічні цінності. В результаті вона таки отримала кишенькову партію, але втратила довіру більшості її членів і головне – довіру своїх виборців, - заявив він.

Тищенко підкреслив, не збирається ставати чиєюсь маріонеткою і йде з партії, складаючи повноваження голови Івано-Франківської ТОП "Голос".

Раніше в інтерв’ю для Парламент.UA депутатка Ольга Стефанишина розповіла, як щодо нардепів, які висловлюють незгоду з діями керівництва політсили, вживають ряд заходів. Наприклад, забороняють партійному фотографу знімати цих депутатів, блокують їм записи на ефірах телеканалів та виступи у преспоінті парламенту.

Чому партія розкололась, читайте у нашому матеріалі: В "Голосі" триває війна: нардеп розповів про те, як Бог забрав у Кіри Рудик розум.

Читайте також