Не варто забувати про Білорусь: Баканов про можливе вторгнення Росії

Росія відвела лише частину своїх військ, тому загроза нікуди не поділася
Не варто забувати про Білорусь: Баканов про можливе вторгнення Росії
Іван Баканов (фото: УНІАН)
11 Травня 2021, 14:52
читать на русском

Голова Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що Білорусь є союзником Росії. Тому не варто забувати про це на тлі можливого вторгнення РФ на територію України.

Про це Баканов (досьє Івана Баканова) заявив на форумі "Україна 30. Безпека країни".

За його словами, Україна відчула, що діють інші правила, коли біля українських кордонів збільшилася концентрація російських військ. Сьогодні ситуація стабілізувалася, але Росія відвела лише частину своїх військ, тому загроза нікуди не поділася.

Баканов зазначив, що бойовий і чисельний склад угруповань РФ уздовж кордону становить близько 100 тисяч осіб.

Чи можемо виділити п'ять основних напрямків. Але не варто забувати про Білорусь, яка є потенційним союзником РФ, в разі, якщо Російська Федерація буде реалізовувати план вторгнення в Україну, - зазначив глава СБУ.


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

15 квітня Росія закрила частину акваторій Чорного моря у напрямку Керченської протоки для іноземних військових кораблів і державних суден інших країн, мотивуючи рішення військовими навчаннями. Акваторія буде закрита до жовтня 2021 року.

США глибоко стурбовані рішенням Росії закрити частину акваторій Чорного моря і назвали такий вчинок "неспровокованою ескалацією".

У Парламентській асамблеї Ради Європи звинуватили Росію у зриві мирних зусиль з врегулювання ситуації на Донбасі та закликали припинити військові провокації та нарощування військ. Група парламентарів пригрозили РФ новими санкціями.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією 

Читайте також

1