Росія переходить до прямого шантажу України та "гри м'язами" - Хомчак

Росія може повернути свої війська назад до кордонів України та продовжувати провокації
Важливо
Росія переходить до прямого шантажу України та "гри м'язами" - Хомчак
Руслан Хомчак (фото: facebook.com/GeneralStaff.ua)
30 Квітня 2021, 20:03
читать на русском

Україна не змінить стратегічний курс на НАТО попри будь-який тиск чи шантаж зі сторони Росії.

Про це заявив головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак під час відеоконференції 30 квітня, передає генштаб ЗСУ.

За його словами, попри поточне часткове відведення деяких частин російських підрозділів від кордонів України до пунктів постійної дислокації, ЗСУ не виключають повторення подібної ситуації та чергових провокацій.

Москва все частіше переходить до "гри м'язами" та прямого шантажу України за відсутності інших методів впливу. За таких умов високо мотивовані та боєздатні Збройні Сили України залишаються одним із головних чинників стримування "кремлівського агресора", - зазначив Хомчак.

Зазначається, що Україна як держава і Збройні сили як її головний оборонний компонент розглядають своє майбутнє у складі Північноатлантичного Альянсу. Для цього здійснюється відповідне планування заходів приведення військ та органів військового управління усіх рівнів відповідно до стандартів та процедур, які використовуються в збройних силах країн НАТО та в багатонаціональних штабах Альянсу.

Будь-який шантаж чи тиск наших східних і північних сусідів не здатний змінити стратегічний курс України. Щобільше, в останні роки ми бачимо суттєве зростання кількості прихильників серед населення України вступу до Альянсу в усіх без виключення регіонах нашої держави, - додав головнокомандувач.

За його словами, сьогодні в Україні найвищий за часів новітньої історії рівень підтримки населенням вступу до НАТО.

Читайте також


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

15 квітня Росія закрила частину акваторій Чорного моря у напрямку Керченської протоки для іноземних військових кораблів і державних суден інших країн, мотивуючи рішення військовими навчаннями. Акваторія буде закрита до жовтня 2021 року.

США глибоко стурбовані рішенням Росії закрити частину акваторій Чорного моря і назвали такий вчинок "неспровокованою ескалацією".

У Парламентській асамблеї Ради Європи звинуватили Росію у зриві мирних зусиль з врегулювання ситуації на Донбасі та закликали припинити військові провокації та нарощування військ. Група парламентарів пригрозили РФ новими санкціями.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

Читайте також

1