Офіційна зарплата журналістів на телеканалах Медведчука становила 5 тисяч гривень - РНБО

На кожному підприємстві працювало по одній людині
Офіційна зарплата журналістів на телеканалах Медведчука становила 5 тисяч гривень - РНБО
Телеканал 112 Фото: tv-ua.112.ua
6 Лютого 2021, 11:26
читать на русском
Офіційна зарплата журналістів на телеканалах депутата від ОПЗЖ Тараса Козака, становила 5 тисяч гривень.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі програми "Свободи слова Савіка Шустера".

За його словами, кожне підприємство, яке знаходиться під санкціями, є під моніторингом. Тож за даними РНБО на підприємстві "ТВ вибір" у 2020 році середня кількість працюючих – одна людина, "Новий формат" - одна людина, "Оріанта" - одна людина, "Телекомпанія 112" - 33 людини, "Партнер ТВ" - одна людина, "Лідер ТВ" - одна людина.

У нас є середня заробітна платня у цих компаніях, я можу сказати, що це бідні люди: середня заробітна платня складає 5 тисяч гривень, - підкреслив Данілов.

Читайте також

Він також додав, що Ппрезидент України запропонував допомогти з працевлаштуванням журналістам тих телеканалів, які потрапили під санкції.

Ми сьогодні мали з Володимиром Зеленським нараду, і він сказав: якщо там потерпають люди, якщо їм треба зробити працевлаштування, то можемо їм запропонувати роботу - і більше того, можемо навіть збільшити їм на 20-25% заробітну платню, - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Закриття каналів Медведчука: думки депутатів та світова реакція"

1