Окупаційна влада Криму не готова приймати воду з України

У Криму хочуть самостійно розв'язати проблему з водопостачанням
Окупаційна влада Криму не готова приймати воду з України
Вода (фото: Pexels)
23 Грудня 2020, 13:39
читать на русском

В Криму окупаційна влада заявила, що півострів технічно не готовий до можливого прийняття води Північно-Кримським каналом з України. Вони планують самостійно впоратися з проблемами водопостачання.

Про це повідомив "голова Державної ради" Криму Володимир Константинов, передає ТАСС.

За словами Константинова, у "влади" нібито є план, як розв'язати проблему з водопостачанням.

Якщо навіть припустити, що це (подача води з території України, - ред.) можливо, то ми не готові. Потрібно будувати знову нові водогони, нові станції приймання. Це колосальні кошти, - сказав він.

Нагадаємо, що окупаційна влада Криму відключила мешканцям Євпаторії гарячу воду як мінімум до кінця грудня 2020 року. Як відомо, через посуху, гарячу воду припинили подавати до Сімферополя та Сімферопольського району.

Читайте також

Нагадаємо, МінТОТ просить не називати Крим анексованим. Термін "анексія" хибний стосовно Криму та суперечить українському законодавству, заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко. За його словами, використання терміну "анексований" щодо українського півострова Крим - регулярна помилка, якої припускаються як засоби масової інформації, так і експертне середовище.

18 листопада Третій Комітет Генасамблеї ООН визнав незаконними російські органи влади в Криму. Зокрема, у резолюції Комітету засуджується незаконне встановлення російської юрисдикції та адміністрації в Криму та окремо наголошується, що органи та посадові особи Російської Федерації, створені в тимчасово окупованому Криму, є незаконними, і їх слід називати виключно "окупаційними органами Російської Федерації".

1