Парламентський рейтинг партій в Україні: партія Порошенка вибилася у лідери

"Слуга народу" відстає майже на п'ять відсотків
Важливо
Парламентський рейтинг партій в Україні: партія Порошенка вибилася у лідери
Опитування (фото: Pexels)
2 Лютого 2022, 13:13
читать на русском

Українці "розлюбили" партію "Слугу народу" та віддають перевагу партії Петра Порошенка "Європейська солідарність".

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова наприкінці січня.

Соціологи зазначають, що якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, то найбільшу підтримку виборців отримала б партія "Європейська солідарність" - за неї готові віддати свій голос 17,5% усіх опитаних або 25,2% тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з вибором.

Другий результат показала б політична партія "Слуга народу" (12,8% та 18,4%, відповідно).

За партію Юлії Тимошенко "Батьківщина" готові проголосувати 8,7% усіх респондентів або 12,6% тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з вибором, за партію "Опозиційна платформа — За життя" — 6,3% та 9,0%, відповідно, партію "Розумна політика" — 6,0% та 8,7%, партію "Наші" — 3,7% та 5,3%, партію "Сила і честь" — 3,4% та 4,8%, партію "Українська стратегія Гройсмана" — 2,3 та 3,2%.

Соціологи зазначають, що у порівнянні з жовтнем 2021 року статистично значимо зріс рейтинг "Європейської солідарності" (з 12,4% до 17,5% усіх опитаних) та знизився рейтинг "Української стратегії Гройсмана" (з 4,6% до 2,3%).

Найчастіше респонденти вважають, що головною і реальною опозицією до нинішньої влади є партія "Європейська Солідарність" (такої думки дотримуються 33,1% опитаних). 19,0% опитаних головною і реальною опозицією до нинішньої влади вважають партію "Опозиційна платформа — За життя", 11,3% — ВО "Батьківщина".

Нагадаємо, у січні опитування КМІС показало, що якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчої неділі, партію "Європейська солідарність" підтримали б 18,9% тих, хто планує голосувати та визначився зі своїм вибором, партію влади "Слуга народу" - 13,7%.

Читайте також