Партія Порошенка виграє у "Слуг народу" на виборах у Раду - КМІС

Соціологи визначили політичні сили, що мають шанси потрапити до парламенту
Головне
Партія Порошенка виграє у "Слуг народу" на виборах у Раду - КМІС
Петро Порошенко та Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
30 Листопада 2021, 17:33
читать на русском

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) оприлюднив рейтинг партій на виборах до Верховної Ради.

За даними соціологів, відносно найвищу підтримку мають партії "Європейська солідарність" (14,8% серед усіх респондентів і 17,1% серед тих, хто визначився з вибором), "Слуга народу" (відповідно, 13% і 15%), "Батьківщина" (11,5% і 13,3%).

Опитування КМІС 30.11.21

Щодо інших партій, то українців вважаю, що Раді мають бути партія "Розумна політика" Дмитра Разумкова (8,6% і 9,9%), ОПЗЖ (8% і 9,2%), "Сила і честь" (5,8% і 6,7%), "Українська стратегія Гройсмана" (5% і 5,7%), РПЛ (4,7% і 5,4%), "Наші" (4,6% і 5,3%), "УДАР" Віталія Кличка (3,9% і 4,5%).

У інших партій – нижча підтримка. Варто зазначити, що за формальними ознаками рейтинги таких політичних сил, як "ЄС" і "Слуга народу" відрізняються в межах статистичної похибки. Рейтинги "ЄС" і "Батьківщина" відрізняються понад статистичну похибку, а "Слуги народу" і "Батьківщини" – у межах статистичної похибки, - кажуть у КМІС.

Нагадаємо, відповідно до соцопитування "Центру Разумкова", якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, найбільшу підтримку виборців отримала б політична партія "Слуга народу". За неї готові віддати свій голос 15% усіх опитаних або 23% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме. За партію "Європейська солідарність" готові віддати свій голос відповідно 12% і 19% опитаних, за партію "Опозиційна платформа — За життя" — відповідно 9% і 13%, ВО "Батьківщина" — 7% і 9%, за "Партію Дмитра Разумкова" — 5% і 7%.

Читайте також

1