Питання принципу: Кулеба заявив, що Україна не вестиме переговори з бойовиками "Л/ДНР"

Це конфлікт між Україною та Росією, що вилився в російську агресію
Питання принципу: Кулеба заявив, що Україна не вестиме переговори з бойовиками "Л/ДНР"
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
27 Січня 2022, 15:02
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що головна вимога Російської Федерації - щоб Україна розпочала прямі переговори з ватажками так званих "ЛНР" і "ДНР". За словами дипломата, цього не відбудеться.

Про це міністр сказав під час брифінгу, пише РБК-Україна.

Цього не станеться, це питання принципу, - наголосив Кулеба, додавши, що прямі переговори з бойовиками не передбачені мінськими угодами.

Він зазначив, що це не відповідає тому, як розвивався цей конфлікт. Це конфлікт між Україною та Росією, що вилився в російську агресію, і Україна вестимемо переговори з РФ, додав дипломат.

За його словами, мета Росії полягає в тому, щоб у такий спосіб зняти з себе будь-яку відповідальність за те, що відбувається на Донбасі. РФ прагне виставити себе не як учасник конфлікту.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прокоментував, чи реальна загроза російського вторгнення в Україну та закликах міжнародних партнерів увести санкції проти РФ до нападу.

За його словами, якщо Росія запланувала вторгнення, то почне вона з українських територій, населення яких має "родинні зв'язки з РФ".

Читайте також наш матеріалШукаємо укриття та збираємо валізу: чи нападе Росія та як підготуватися

Читайте також