Подоляк розповів, чи можливий обмін Богуслаєва на українських військових

Спочатку Богуслаєв має отримати кримінальний вирок і максимальний термін
Подоляк розповів, чи можливий обмін Богуслаєва на українських військових
Вячеслав Богуслаєв
12 Травня 2023, 17:22
читать на русском

Обмін експрезидента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва можливий, але спочатку він має отримати щонайбільше жорсткий кримінальний вирок та максимальний термін, аби його вина була юридично зафіксована.

Про це Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк сказав у інтерв'ю 24 каналу.

“Ця людина працювала на росіян та заохочувала їх завдавати ракетні атаки навіть по власному підприємству”, - сказав Подоляк.

Радник голови ОПУ пояснив, що Богуслаєв під час повномасштабного вторгнення саботував будь-які дії "Мотор Січі", зокрема, можливість передачі гелікоптерів Збройним Силам України. На його переконання, тому Богуслаєв має отримати щонайбільше жорсткий кримінальний вирок та максимальний термін. Потрібно юридично зафіксувати його з одного боку як кримінального злочинця, а з іншого – як абсолютного, чистокровного зрадника.

“Історично важливо фіксувати таких людей, щоб до кінця існування їхнього роду, всі розуміли, хто це був. Він під час повномасштабної війни, коли громадян його країни жорстоко вбивали та ґвалтували, продовжував підтримувати тих, хто це робив”,– наголосив Подоляк.

Це важливо зробити, впевнений Радник голови ОПУ, щоб потім не говорили, він, мовляв, "підіймав виробництво "Мотор Січі", та "має великі заслуги економічного характеру".

"Однак, якщо ми зможемо за суб'єкта Богуслаєва забрати тисячу наших хлопців, то безумовно підемо на обмінні процеси", – підкреслив Подоляк.

Він зауважив, що цим питанням має займатися штаб, який опікується обміном полоненими.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомляв, що не виключає можливості обміну Богуслаєва, зазначивши, що цей процес може бути подібним до обміну проросійського політика, кума Путіна Віктора Медведчука. Його у вересні 2022 року обміняли на 200 українських військових.

Нагадаємо, 23 жовтня Служба безпеки України затримала екснардепа - регіонала, президента компанії "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Чоловіка підозрюють у колабораціонізмі й пособництві Росії. Він постачав двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста та села. При цьому він виправдовував напад Росії та висловлював надію, що Путін не зупинить наступ своїх військ. Також з`ясувалося, що Богуслаєв має російський паспорт.

Днями стало відомо, що Богуслаєв попросив включити його в список на обмін з Росією.

Читайте також

1