Політолог назвав депутатів, які могли б зайняти пост Корнієнка

Існує велика ймовірність того, що пост займе жінка
Ексклюзив
Політолог назвав депутатів, які могли б зайняти пост Корнієнка
З’їзд партії “Слуга народу” Фото: УНІАН
10 Листопада 2021, 10:59
читать на русском

На пост голови партії "Слуга Народу" замість Олександра Корнієнка розглядають чотирьох кандидатів.

Про це розповів політолог Микола Спірідонов у коментарі Парламент.UA.

В інформаційному полі наразі з'явилось лише два прізвища ймовірних наступників Корнієнка: чинний голова парламентської фракції "слуг" Давид Арахамія та народна депутатка, яка потрапила до Верховної Ради під 13 номер у списку "Слуги Народу" Олена Шуляк.

Давид Арахамія ще розглядається як голова партії: стовідсоткового рішення наразі немає. Якщо головою стане Арахамія - сенсації не буде. Олену Шуляк насамперед розглядають тому, що вона жінка - це може дати додаткові бали під час виборів. Але не зовсім зрозуміло, що вона буде робити на посаді, адже вона ноунейм. Припускаю, що Шуляк може бути номінальним керівником, таким собі обличчям цієї політичної сили, а керувати партією будуть інші люди. Тим паче не секрет, що фактичним керівником партії є президент України Володимир Зеленський і його Офіс, - зазначив Спірідонов.

На думку політолога, головою партії може стати будь-яка керована з Офісу президента особа. В  цьому переліку наразі перебуває і Микола Тищенко, якого, щоправда, навряд оберуть, адже його прізвище фігурує у багатьох публічних скандалах. Не виключно, що можуть розглядати кандидатуру голови антикорупційного комітету "слуги" Анастасії Радіної.

Ймовірність того, що партію очолить жінка, дуже велика, але не гарантовано, що це буде саме пані Шуляк. Її прізвище вкинули до медійного простору, аби почати обговорення. Жодних офіційних заяв щодо її кандидатури наразі немає. Якщо на пані Шуляк знайдуть компромат, то на горизонті може з'явитись інший кандидат, - наголосив Спірідонов.

Нагадаємо, 8 листопада Олександр Корнієнко вирішив скласти повноваження голови політичної партії "Слуга Народу". Речниця партії повідомила, що найближчим часом партія проведе з'їзд та обере нового лідера, або лідерку.

Читайте також

1