Порошенко назвав свою найбільшу помилку під час президентства

Також п'ятий президент розповів про свої здобутки на посту глави держави
Порошенко назвав свою найбільшу помилку під час президентства
Петро Порошенко
27 Серпня 2021, 10:46
читать на русском

Лідер "Європейської солідарності", п'ятий президент України Петро Порошенко розповів, що вважає своєю найбільшою помилкою у часи, коли очолював Україну.

В інтерв'ю УП він зазначив, що найбільше прорахувався у кадровій політиці.

Прорахунки у кадровій політиці. Коротка лава запасних і обмежений фінансовий ресурс для рекрутингу; користолюбство одних і нарцисизм інших; нарешті, складний механізм погодження кандидатур у межах коаліції, - сказав він.

Між тим Порошенко вважає, що його команда "у цілому... знайшла або виростила яскраву плеяду талановитих управлінців в різних сферах, від армії до культури, які й в майбутньому ще стануть в добрій нагоді для країни".

Все пізнається, коли порівнюєш, і, погодьтеся, наша команда виглядає дуже пристойно на фоні зелених дилетантів. За два роки "зелені" повністю зруйнували реформу державної служби, втілену нами на кошти західних партнерів, і не провели жодного, наголошую, жодного чесного і прозорого конкурсу, - стверджує лідер партії "Європейська солідарність".

Порошенко заявив, що за два роки після парламентських виборів 2019 року фігурантом гучного скандалу "став кожен п’ятий  депутат монобільшості – понад півста "слуг".

Це об’єктивна оцінка Комітету виборців України. Найсвіжіше, з цього тижня – Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, який виконував обов’язки голови, викрили на отриманні хабаря розміром 90 тисяч доларів. Тепер усім зрозуміло, для чого легалізували ігорний бізнес? Ну а діяльність злочинного синдикату "Велике будівництво" – це взагалі тема окремої розмови, просто не хочеться псувати свято, - сказав колишній очільник країни.

На запитання, що про нього можуть написати в підручниках історії України через 100 років, Порошенко сказав, що "не претендує на розділ, і навіть на параграф".

Задовольнився би парою речень про нашу команду: "В 2014 році зберегли державу та її незалежність за потужної підтримки відродженої армії і всього суспільства. Згодом – забезпечили вступ України до НАТО та Європейського Союзу", - додав він.

Нагадаємо, Петро Порошенко - п’ятий президент України, народний депутат від партії "Європейська солідарність", лідер цієї політичної сили. Свого часу очолював Раду Нацбанку України. 2009 року отримав посаду Міністра закордонних справ України. 2012 року Янукович призначив Порошенка міністром економічного розвитку та торгівлі. 2013 року балотувався в мери Києва, але програв Віталію Кличкові. 2014 року з істотним відривом переміг на виборах президента України, набравши 54% голосів. Але у 2019 розгромно програв на президентських виборах Володимиру Зеленському.

Про президентство Порошенка та його досягнення і промахи на посту президента читайте у досьє на сайті Парламент.UA.

Також вас може зацікавити наш матеріал: Мемуари Мендель: "злодій" Порошенко, "мрійник" Зеленський та "два метри сексу" 

Читайте також

1