Постачальники газу почали оприлюднювати ціни на лютий

За рішенням уряду вони не повинні перевищувати 6,99 грн за кубометр
Головне
Постачальники газу почали оприлюднювати ціни на лютий
Газ, конфорка Фото: Парламент.UA
26 Січня 2021, 13:34
читать на русском

Сьогодні, 26 січня газопостачальні компанії мають оприлюднити свої ціни для побутових споживачів на лютий.

Про це повідомляє Фейсбук-спільнота ГазПравда.

Станом на ранок вівторка свої лютневі цінники оприлюднили 10 компаній. І пропозиції нижче граничної ціни справді є. Зокрема постачальник Megawatt запропонував ціну 6,88, Енергетичні ресурси України – 6,90, а ETG.UA – 6,98 грн за кубометр, - йдеться у повідомленні.

Решта постачальників, котрі оприлюднили ціну станом на ранок вівторка (Paliv Energy, "Галнафтогаз", Асканія Енерджи, "Кременчукгаз-трейдінг", "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія", Торгова електрична компанія, "Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія"), запропонували 6,99 грн за кубометр.

Нагадаємо, що газопостачальні компанії мають оприлюднювати вартість газу за 5 днів до початку місяця постачання, якщо ціна на наступний місяць буде відрізнятися від попереднього. Тобто в тих газопостачальників, які не оприлюднять свіжу, лютневу ціну сьогодні, формально діятиме січнева (вища) ціна.

Читайте також

18 січня Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Ця ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. Відповідно постачальники не зможуть підіймати ціну вище за 6,99 грн за куб.

Президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського), коментуючи ухвалення урядом постанови щодо зменшення тарифів на газ для населення, зазначив, що це рішення є тимчасовим, але "відіграє важливу роль у встановленні справедливого ринку газу в Україні".

Читайте більше у нашому матеріаліЗниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність.

1