Повернення Порошенка: нардепа чекають у Печерському суді

Суд обиратиме запобіжний захід лідерові "Європейської солідарності"
Повернення Порошенка: нардепа чекають у Печерському суді
Петро Порошенко Фото: eurosolidarity.org
17 Січня 2022, 08:00
читать на русском

Сьогодні, 17 січня, до Києва після так званого європейського турне повертається п'ятий президент України, народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

Очікується, що літак з Варшави, на борту якого перебуватиме Порошенко, прилетить о 09:30. Прихильники нардепа збираються зустрічати його біля міжнародного аеропорту "Київ" у Жулянах.

А вже об 11 год. 00 хв на Порошенка чекають у Печерському суді Києва для розгляду клопотання про обрання запобіжного у вигляді тримання під вартою.

Перед поверненням до України Порошенко зібрав пресконференцію  у Варшаві, під час якої заявив, що для його арешту немає жодних підстав.

Чи боюся я того, що мене заарештують? То кажу вам, що ні. Не тому, що я такий упевнений у собі, а тому, що не бачу підстав для арешту, - сказав він.

Також нардеп запевнив, що поїде до Печерського суду.

Під час спілкування із журналістами, Порошенко допустив, що його літак можуть завернути на посадку до міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Нагадаємо, 20 грудня ​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

У вказаному кримінальному провадженні вже повідомлено про підозру двом народним депутатам України, один з яких Порошенко. Колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості та топменеджеру часів Януковича.

Адвокати Порошенка стверджують, що Рада національної безпеки і оборони може застосувати щодо п'ятого президента санкції.

6 січня Печерський райсуд м. Києва арештував майно та активи п'ятого президента, народного депутата Петра Порошенка, якого підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

Напередодні повернення Порошенка у ДБР заявили, що Печерський районний суд міста Києва призначив судове засідання у кримінальному провадженні щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "Л/ДНР". Судове засідання призначили на 11 годин 17 січня 2022 року.

Читайте також

1