У ДБР сподіваються, що Порошенко прийде до суду самостійно (відео)

Що чекає на Порошенка, якщо він не прилетить 17 січня, у ДБР мають повідомити пізніше
У ДБР сподіваються, що Порошенко прийде до суду самостійно (відео)
Петро Порошенко
14 Січня 2022, 15:32
читать на русском

Справа за підозрою пʼятого президента, народного депутата Петра Порошенка у державній зраді розглядатиметься у відкритому судовому процесі. До 17 січня мають повідомити, в якому суді і о котрій годині обиратимуть запобіжний захід.

Про це повідомили на брифінгу в Державному бюро розслідувань.

ДБР наполягає, що поїздка Порошенка за кордон не була заздалегідь запланована, як про це говорили його адвокати. Через запит до авіакомпанії зʼясували, що Порошенко купив квитки до Стамбула о 19 годині 17 грудня – за кілька годин після того, як слідчі намагалися вручити йому повістку про виклик, але він це проігнорував.

Заяви адвокатів про те, що заздалегідь була запланована поїздка, не відповідають дійсності. 20 грудня 2021 пʼятому президенту і нині народному депутату повідомлено про підозру. Упродовж усього цього часу від сторони захисту лунали заяви, які мали на меті надати цій справі політичне забарвлення, – зазначили в ДБР.

Оскільки Порошенко, як зазначили в ДБР, ухилився від явки до суду, клопотання про обрання йому запобіжного заходу досі не розглянули. Слідчі сподіваються, що це буде зроблено вже у понеділок 17 січня, коли Порошенко повернеться в Україну. Вони також сподіваються, що він сам прийде на засідання з обрання запобіжного заходу і примусово його приводити не потрібно.

Нагадаємо, 20 грудня ​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

У вказаному кримінальному провадженні вже повідомлено про підозру двом народним депутатам України, один з яких Порошенко. Колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості та топменеджеру часів Януковича.

Адвокати Порошенка стверджують, що Рада національної безпеки і оборони може застосувати щодо п'ятого президента санкції.

6 січня Печерський райсуд м. Києва арештував майно та активи п'ятого президента, народного депутата Петра Порошенка, якого підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

Читайте також

1