При прибутті до України Порошенка може чекати арешт - Мосійчук

Наразі лідер "Євросолідарності" перебуває у Брюселі
Головне
При прибутті до України Порошенка може чекати арешт - Мосійчук
Петро Порошенко
12 Січня 2022, 13:31
читать на русском

Коли народний депутат, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко повернеться до України, на нього чекає арешт.

Про це написав народний депутат України ВР VIII скликання від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук у своєму Телеграм-каналі.

Данні з бази Держприкордонслужби вказують, що 5-й президент Петро Порошенко прибуває в Україну 17 січня о 9.10 рейсом W61567 Варшава-Київ. Навпроти прізвища стоїть помітка - "АРЕШТ", - стверджує він.

У партії "Європейська Солідарність" опублікували заяву, що Порошенко дійсно повернеться до України 17 січня рейсовим літаком з Варшави.

За інформацією партії, наразі Порошенко "працює в Брюсселі, де проводить важливі міжнародні зустрічі, в тому числі по лінії НАТО, на тлі підвищеної концентрації російських військ на кордоні з Україною і вторгнення росіян до Казахстану".

Там опублікували заяву Порошенка, який готується до можливого арешту при поверненні в Україну.

Раджу Банковій не витрачати кошти на незаконне зовнішнє спостереження і прослушку – ми інформуватимемо вас про кожний крок, який наближає додому. Так само не раджу владі лякати мене арештом прямо в аеропорту. Я повертаюся 17 січня о 9 ранку, - зазначив він.

Нагадаємо, 20 грудня ​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

Адвокати Порошенка стверджують. що Рада національної безпеки і оборони може застосувати щодо п'ятого президента санкції та арештувати його активи у рамках розслідування справи стосовно постачання вугілля з ОРДЛО.

6 січня Печерський райсуд м. Києва арештував майно та активи п'ятого президента, народного депутата Петра Порошенка, якого підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

Читайте також

1