Прикордонники сказали, що чекає на мігрантів, які прорвуться до України

Україна буде повертати нелегалів до Білорусі чи на батьківщину
Важливо
Прикордонники сказали, що чекає на мігрантів, які прорвуться до України
Силовики на кордоні Фото: dpsu.gov.ua
12 Листопада 2021, 18:12
читать на русском

Якщо мігранти прорвуться через білорусько-польський кордон та потраплять до України, їх депортують на батьківщину, або повернуть до Білорусі.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Україна має намір використовувати законні механізми повернення мігрантів у разі прориву на територію України з Білорусі.

Але ми не виключаємо того, що Білорусь може піти на такий крок, як неприйняття їх назад. У подальшому можна буде використовувати механізми примусового видворення або повернення іноземців до країни, з якої вони прибули, чи до країни їх походження, чи до третіх країн, – додав Демченко.

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

В МВС України заявили, що наразі спостерігається збільшення потоків мігрантів на прикордонних регіонах України та вважають, що цим самим сусідні країни намагаються влаштувати міграційну кризу в нашій країні.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що 11 листопада Україна відправила на кордон з Білоруссю додатково 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських.

11 листопада на польсько-білоруському кордоні, де біженці намагалися пробратися до країн ЄС, розмістили білоруських силовиків зі зброєю в руках.

Читайте також

1