Прочесали 430 га лісу та залучили водолазів: поліція розшукує нападників на Шефіра

Справу щодо замаху на помічника президента передали до Головного слідчого управління НПУ
Важливо
Прочесали 430 га лісу та залучили водолазів: поліція розшукує нападників на Шефіра
Поліція розслідує обстріл автівки Шефіра Фото: mvs.gov.ua
23 Вересня 2021, 18:48
читать на русском

У Київській області продовжуються оперативно-розшукові заходи у справі замаху на помічника президента Сергія Шефіра та його водія.

Поліція Київщини разом із Національною гвардією України та працівниками ДСНС обстежують понад 430 гектарів лісу та відпрацьовують найближчі до місця скоєння злочину населені пункти, - повідомили в МВС.

Працівники ДСНС розпочали огляд найближчих водойм, приєдналися водолази.

Оперативники карного розшуку та слідчі продовжують збір аналітичної інформації, опитують свідків. Перевіряються можливі шляхи відходу стрілка, відпрацьовуються транспортні засоби, які пересувались у радіусі місця скоєння злочину.

Вилучені з місця події гільзи скеровано для проведення відповідних експертиз. Продовжується також детальне обстеження експертами автомобіля потерпілого.

Нагадаємо, 22 вересня в Обухівському районі Київської області невідомі обстріляли автомобіля, в якому їхав перший помічник президента України Сергій Шефір. Внаслідок обстрілу постраждав водій Шефіра, якого доставили у лікарню та прооперували.

Поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 КК).

У фракції "Слуга народу" назвали інцидент "передаванням послання президенту" через посилення боротьби з олігархами. А Зеленський, коментуючи напад на помічника, пообіцяв дати "сильну відповідь" на інцидент.

Сам Шефір згодом заявив, що вважає обстріл автівки "залякуванням вищого ешелону влади".

Також Парламент.UA зібрав реакцію соцмереж на замах на вбивство першого помічника президента Сергія Шефіра - переглянути публікацію можна за посиланням.

Читайте також