Протести в Білорусі: вийшли медики, почались затримання

Затриманих вже близько 30
Протести в Білорусі: вийшли медики, почались затримання
Протести в Білорусі (фото: Наша Ніва)
7 Листопада 2020, 18:10
читать на русском

У столиці Білорусі Мінську медики вийшли на протест. Силовики затримали уже 33 протестувальників.

Про це повідомляє "Наша Ніва".

Силовики затримують медиків біля 1-ї клінічної лікарні Мінська.

Людей в білих халатах доставили до машин, - повідомляє видання.

Разом з тим, лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська звернулася до лікарів. Вона заявила, що президент країни Олександр Лукашенко запустив "машину репресій" навіть щодо тих, хто рятує життя людей.

Я знаю, що сьогодні ви проведете акцію солідарності з білоруським народом - і підтримаю всіх, хто приєднається, щоб проявити солідарність з вами, - заявила вона.

Читайте також

Нагадаємо, що 23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.

Президент Франції Емманюель Макрон у Литві в понеділок, 28 вересня, заявив про те, що підтримає санкції щодо Білорусі.

Велика Британія та Канада 29 вересня також ввели санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка та його оточення.

30 вересня більш як 37 тисяч білорусів зі 102 країн світу подали звернення до Міжнародного кримінального суду в Гаазі проти діяльності президента.

6 листопада Європейський Союз офіційно запровадив персональні санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка і ще 14 ТОП-чиновників цієї країни.

1