Рада погодила відставку Лазебної з посади глави Мінсоцполітики

На посаду міністра соціальної політики розглядають Оксану Жолнович
Головне
Рада погодила відставку Лазебної з посади глави Мінсоцполітики
Марина Лазебна Фото: https://www.facebook.com
18 Липня 2022, 15:19
читать на русском

Верховна Рада погодила відставку за власним бажанням Міністерки соціальної політики Марини Лазебної.

Відповідне рішення, яке підтримали 277 депутатів, ухвалили на засіданні 18 липня. Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк у Telegram.

За його словами, на посаду міністра соціальної політики розглядають Оксану Жолнович. Призначення відбудеться скоро, але не сьогодні.

У Кабміні залишилось лише 27.2% або 6 з 22 міністрів від початкового складу уряду 2020-го року, - зазначив Железняк.

Як зазначив нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко, зараз Жолнович є керівником Департаменту соціальної політики та охорони здоров'я в Офісі президента. Рада планує розглянути її призначення вже 19 липня.

Голосування за звільнення Марини Лазебної / Фото: t.me/yzheleznyak

Два роки роботи в умовах пандемії, 145 днів — під час повномасштабної війни. Уряд спільно з Мінсоцполітики з Мариною Володимирівною на чолі запустив низку програм для підтримки громадян. Попри всі виклики, ми послідовно підвищували пенсії та соціальні виплати.

У пілотних регіонах запрацювала Єдина інформаційна система соціальної сфери. Багато важливої і зразкової роботи було зроблено. Дякуємо пані міністру за результативну працю, - зазначив глава уряду Денис Шмигаль про роботу Лазебної на посаді міністра.

Нагадаємо, що у Верховну Раду України 15 липня надійшла заява Марини Лазебної про відставку з посади міністра соціальної політики України.

На заміну Лазебної влада може призначити керівницю Департаменту соціальної політики та охорони здоров'я в Офісі президента Оксану Жолнович. Вона є практикуючим адвокатом у сфері трудового, цивільного, сімейного та адміністративного права. Також вона є членом і засновником низки громадських організацій та політичної партії "Сила Людей".