Разумков оголосив про виключення депутата Дубінського зі "Слуги народу"

Дубінський попрощався з фракцією "Слуг народу" тепер офіційно
Головне
Разумков оголосив про виключення депутата Дубінського зі "Слуги народу"
Дмитро Разумков (Фото: Верховна Рада України)
2 Лютого 2021, 11:24
читать на русском

Глава Верховної Ради Дмитро Разумков під час ранкового засідання парламенту оголосив про виключення народного депутата Олександра Дубінського з фракції "Слуга народу".

Згідно зі статтею 60 Закону про регламент Верховної Ради, повідомляю про виключення зі складу депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" у Верховній Раді народного депутата України Дубінського Олександра Анатолійовича, - сказав Разумков (досьє на Дмитра Разумкова читайте тут).

Нагадаємо, першого лютого стало відомо, що народного депутата Олександра Дубінського (досьє на Олександра Дубінського читайте за посиланням), на якого США наклали санкції за втручання у вибори, виключили із фракції "Слуга народу".

Повідомлялося, що за виключення Дубінського проголосували 198 "слуг народу", проти 29, 19 не голосували.

Читайте також

Сам Дубінський залишиться народним депутатом, оскільки він був обраний по мажоритарному округу.

Як відомо, 11 січня Міністерство фінансів США внесло народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського до санкційних списків за втручання у вибори в США.

Сам Дубінський звинуватив у причетності до нібито наклепу на нього проєвропейських активістів, зокрема працівників Центру протидії корупції, яким керує Віталій Шабунін. Також нардеп розповів, що його подальші дії у відповідь на санкції належать до юридичної сфери.

Своєю чергою перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів, що питання накладених на Дубінського санкцій США поки що не було на порядку денному політичної сили.

1