Дубінського виключили з фракції "Слуга народу"

За виключення Дубінського проголосували 198 нардепів
Головне
Дубінського виключили з фракції "Слуга народу"
Олександр Дубінський (Фото: Вікіпедія)
1 Лютого 2021, 18:51
читать на русском

Народного депутата Олександра Дубінського, на якого США наклали санкції за втручання у вибори, виключили із фракції "Слуга народу".

Про це повідомили телеграм-канали.

За виключення Дубінського проголосували 198 "слуг народу", проти 29, 19 не голосували.

Своєю чергою Дубінський закликав нардепів, які голосували проти його виключення, залишатися членами фракції "Слуга народу". Сам Дубінський залишиться народним депутатом, оскільки він був обраний по мажоритарному округу.

Своєю чергою Дубінський залишив коментар щодо виключення з фракції у власному телеграм-каналі.

Нагадаємо, 11 січня Міністерство фінансів США внесло народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського до санкційних списків за втручання у вибори в США.

Сам Дубінський звинуватив у причетності до нібито наклепу на нього проєвропейських активістів, зокрема працівників Центру протидії корупції, яким керує Віталій Шабунін. Також нардеп розповів, що його подальші дії у відповідь на санкції належать до юридичної сфери.

Своєю чергою перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів, що питання накладених на Дубінського санкцій США поки що не було на порядку денному політичної сили.

Читайте також

25 січня під час засідання фракції Зеленський заявив, що Дубінський має піти із фракції, щоб не підставляти "Слугу народу" під удар і зазначив, що попереджав нардепа ще до санкцій, щоб той не ліз у тему плівок і не зв’язувався із Деркачем, бо той є агентом ФСБ.

Також президент Зеленський нагадав, що Дубінський "розколював фракцію весь час", і що його "журналістська діяльність" під час депутатства знижувала рейтинг і імідж фракції. Зеленський пообіцяв, що Деркач і Дубінський постануть перед судом і повідомив, що хоче, аби проти них порушили кримінальні справи.