Дубінський відмовився вийти зі "Слуги народу" на прохання Зеленського - ЗМІ

Нардеп сперечався з президентом на засіданні фракції "Слуга народу"
Головне
Дубінський відмовився вийти зі "Слуги народу" на прохання Зеленського - ЗМІ
Олександр Дубінський (Фото: УНІАН)
25 Січня 2021, 21:22
читать на русском

Президент Володимир Зеленський попросив вийти народного депутата Олександра Дубінського із фракції "Слуга народу", той відмовився.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на власні джерела в партії "Слуга народу".

Повідомляється, що під час засідання фракції Зеленський заявив, що Дубінський має піти із фракції, щоб не підставляти "Слугу народу" під удар і зазначив, що попереджав нардепа ще до санкцій, щоб той не ліз у тему плівок і не зв’язувався із Деркачем, бо той є агентом ФСБ.

Також президент нагадав, що Дубінський "розколював фракцію весь час", і що його "журналістська діяльність" під час депутатства знижувала рейтинг і імідж фракції.

Своєю чергою за Дубінського вступився нардеп Бужанський, мовляв, фракція має своїх підтримувати, на що Зеленський відповів, що вони саботували багато законопроєктів, натякнувши, щоб не апелювали до командності.

Також джерело розповіло, що потім Дубінський кричав, нібито нардепка Анастасія Радіна зрадила Україну, працює на іноземні спецслужби, а "шабунята й соросята" його оббрехали й ввели Зеленського в оману.

Президент у відповідь на це заборонив нардепові прикриватися ним, а звинувачення Дубінського у бік Центру протидії корупції" назвав дитячими, пояснивши що "це не гілка влади, а громадська організація, щоб її критикувати". Також Зеленський (досьє Володимира Зеленського) порадив Дубінському утриматися від виправдань.

Загалом суперечка між Зеленським і Дубінським тривала майже пів години.

Глава держави запропонував фракції зібрати голоси "за" та "проти" Дубінського, а сам готовий зустрітися з керівництвом фракції та обговорити, що робити далі.

Читайте також

Нагадаємо, напередодні, 11 січня Міністерство фінансів США внесло народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського до санкційних списків за втручання у вибори в США.

Сам Дубінський звинуватив у причетності до нібито наклепу на нього проєвропейських активістів, зокрема працівників Центру протидії корупції, яким керує Віталій Шабунін. Також нардеп розповів, що його подальші дії у відповідь на санкції належать до юридичної сфери.

Своєю чергою перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка) розповів, що питання накладених на Дубінського санкцій США поки що не було на порядку денному політичної сили.

Натомість громадська організація "Центр протидії корупції" підтвердила, що зверталася до Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США з пропозицією про запровадження санкцій проти Дубінського (досьє Олександра Дубінського) та інших осіб і організацій. А також раніше зібрала приклади співпраці Дубінського і Деркача, зокрема їхні спільні публічні заходи і листи до американських політиків.

1