Разумков проведе нараду щодо тарифної кризи

Нарада запланована у вівторок о 16 годині
Важливо
Разумков проведе нараду щодо тарифної кризи
Дмитро Разумков / Facebook
13 Січня 2021, 15:30
читать на русском

Голова Верховної ради України Дмитро Разумков проведе нараду разом із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та головами парламентських фракцій та груп, на якій обговорять питання тарифної кризи.

Про це заявила заступниця глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у коментарі РБК-Україна.

Дійсно, така нарада планується. Її збирає голова парламенту, щоб зрозуміти, яка допомога законодавчої влади буде потрібна для швидкого вирішення тарифної кризи, - зазначила нардеп.

Читайте також

Нарада запланована на 13 січня 16:00.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України скасував пільговий тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт-год по 90 копійок. Також саме Кабінет міністрів раніше схвалив зростання цін на газ для побутових споживачів.

Після зростання тарифів і паралельного запровадження локдауну у багатьох містах України розпочалися карантинні бунти. Люди протестують проти високих тарифів у платіжках за газ, опалення і електроенергію.

Президент Володимир Зеленський (досьє Зеленського) доручив уряду терміново розв'язати питання щодо підвищення тарифів на газ для населення під час наради з представниками Кабінету міністрів.

Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про напрацьовані разом з керівництвом Міненерго, НАК "Нафтогаз", НКРЕКП, Оператором ГТС та представниками Офісу президента два підходи, які мали б суттєво знизити тарифи на газ для населення.

1