Росія боїться економічних санкцій - Кулеба

Також РФ знайшла лазівки в нинішніх секторальних санкціях
Росія боїться економічних санкцій - Кулеба
Дмитро Кулеба фото: УНІАН)
20 Квітня 2021, 18:50
читать на русском

Санкції, які запроваджені проти РФ, є недостатніми, аби демотивувати Росію від подальших агресивних кроків. Тому необхідно починати дискусію в ЄС щодо введення нових обмежувальних заходів.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) під час брифінгу у вівторок, 20 квітня.

Персональні санкції (проти РФ, - ред.), запроваджені в останні роки, - це добре, вони роблять свою роботу, але вони недостатні для того, щоб демотивувати РФ від подальших агресивних кроків, - сказав він.

За його словами, Росія знайшла лазівки в нинішніх секторальних санкціях. Тому Міністерство закордонних справ має передати цей сигнал іншим міністрам закордонних справ в ЄС, щоб вони почали розглядати можливість нових секторальних санкцій.

Навіть факт того, що вони почнуть таку дискусію, вплине на Росію, тому що РФ боїться економічних санкцій, - сказав міністр.


Контекст. У Парламентській асамблеї Ради Європи звинуватили Росію у зриві мирних зусиль з врегулювання ситуації на Донбасі та закликали припинити військові провокації та нарощування військ. Група парламентарів пригрозили РФ новими санкціями.

15 квітня США ввели санкції проти 32 російських юридичних і фізичних осіб, які намагалися вплинути на американські вибори у 2020 році. Також Штати наклали санкції на вісім осіб, причетних до окупації Криму.

Читайте також наш матеріал: Кремль може планувати блискавичну війну, якщо США не втручатимуться

Читайте також

1