Росія хоче просто підкорити або знищити Україну - Кравчук

У Путіна територіальні претензії до України
Росія хоче просто підкорити або знищити Україну - Кравчук
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
30 Березня 2021, 04:24
читать на русском

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що президент Росії Володимир Путін має територіальні претензії до України та провокує ескалацію збройного конфлікту на Донбасі. Тому РФ хоче або підкорити, або знищити Україну.

Про це Кравчук (досьє Леоніда Кравчука) сказав в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, ще на початку нашої незалежності російська політика була сформульована так: Україна була, є і буде в системі стратегічних інтересів Росії. Це формулювання було винесене на затвердження в Кремлі та російській Думі, і було затверджене як принцип зовнішньої політики.

Звідси випливає, що Росія ніколи не залишала бажання взяти контроль над Україною. Щобільше, близько шести років тому Путін на одній з міжнародних конференцій сказав таке: Україна - це випадкова, нереальна держава, в неї немає майбутнього, - зазначив голова ТКГ.

Як повідомив Кравчук, недавно, виступаючи на засіданні глав держав СНД, Путін сказав: "В нас є претензії до України, і ми ще будемо їх розглядати". Йдеться про територіальні претензії.

Читайте також

Як вважає політик, треба виходити з того, що "Росія хоче підкорити або знищити Укрїну".

Це реальна політика. Виходячи з цього, напруга на Донбасі або підіймається, або знижується. Ось зараз вона знизилася. І причина в тому, що Росія відчула, як навколо неї створюється ситуація, яка ставить її в дуже складне становище, - зазначив він.

Кравчук вважає, що Путін в Європі не може агресивно діяти, а в Україні може, оскільки у нього є підлеглі, окупаційні адміністрації ОРДЛО, що виконують накази Кремля.


Контекст. Голова Офісу президенту Андрій Єрмак заявив, що Україна та західні партнери підготували план мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Він чекає, коли Росія або схвалить його, або заявить відкрито, що не хоче миру.

Речник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що Росія готує якийсь "нехороший сюрприз" на Донбасі і це обернеться загостренням ситуації на фронті.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

1