Росія нарощує військові сили поблизу кордону з Україною - Bloomberg

Крім того, РФ може швидко наростити свої сили, відправивши великі формування на поїздах та літаках
Росія нарощує військові сили поблизу кордону з Україною - Bloomberg
Російські військові Фото: facebook.com/mod.mil.rus
24 Грудня 2021, 09:40
читать на русском

Росія продовжує стягувати війська до кордонів з Україною та нарощувати військові сили. Про це свідчать супутникові знімки, вивчених британською компанією Janes, що спеціалізується на обороні та розвідці.

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією Janes, з листопада Росія перемістила до прикордонних районів танки, артилерійські озброєння та системи протиповітряної оборони. Попри "обмежену кількість військових на кордоні", РФ може швидко наростити ці сили, відправивши великі формування на поїздах та літаках.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня 2022 року.

7 грудня через ескалацію біля українських кордонів президент США Джо Байден 7 грудня провів відеозв'язок з президентом Росії Володимиром Путіним. Після цього Байден зателефонував президенту України Володимиру Зеленському та запевнив його у підтримці в разі вторгнення Росії до України.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що загалом біля українських кордонів зосереджено понад 160 тисяч військових Російської Федерації.

Читайте також

1