Розширюються самі квоти, а кількість квотових товарів залишається без змін - експерт

У Мінекономіки пояснили суть підписаної Україною з Великою Британією торгової угоди
Розширюються самі квоти, а кількість квотових товарів залишається без змін - експерт
Зерна пшениці (фото: УНІАН)
8 Жовтня 2020, 19:33
читать на русском

У Мінекономіки пояснили суть підписаної Україною з Великою Британією торгової угоди.

Підписана між Україною та Великою Британією угода залишає без змін кількість квотованих товарів, але розширює самі квоти. Про це в четвер, 8 жовтня, повідомив заступник міністра економіки - торговий представник Тарас Качка у Facebook.

Оскільки угода є continuity agreement, на жаль, ми зберегли ту ж логіку щодо товарів, які підлягають частковій лібералізації. Тобто, кількість товарів, щодо яких діють тарифні квоти, не змінилася. У той же час, йдеться про фактичне збільшення цих тарифних квот, - пояснив торгпред.

Качка зазначив, що самі квоти розширені на 13-20%. Наприклад, додатково введені 136,2 тис./тонн тарифної квоти на пшеницю, 100,02 тис. тонн на рік - кукурудзи, 12,04 тис. тонн у рік м'яса птиці.

При цьому умови угоди передбачають його перегляд через два роки, а переговори про оновлення почнуться вже на другий рік дії документа.

Читайте також

Нагадаємо, 7 жовтня у межах офіційного візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) разом з дружиною Оленою зустрілися з членами королівської родини Великої Британії, герцогом Кембриджським принцом Уїльямом та герцогинею Кембриджською Кетерін Міддлтон.

Як повідомляє пресслужба президента України, під час аудієнції принц Уїльям відзначив важливість офіційного візиту Зеленського до Великої Британії.

Володимир Зеленський наголосив на теплому прийомі, який відчуває українська делегація у Великій Британії, та важливості підтримки міжлюдських контактів, - йдеться у повідомленні.

Наостанок зустрічі, Зеленський запросив герцогів Кембриджських відвідати Україну з візитом.

У середу, 7 жовтня, міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес підписали Меморандум про посилення співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії у військовій і військово-технічній сферах.

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у четвер, 8 жовтня, підписали низку важливих двосторонніх документів. Лідери двох країн підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

1