Саакашвілі доправили до тюремної лікарні через погіршення стану здоров'я

Ясько каже, що політика перевели "у найнебезпечніше місце"
Головне
Саакашвілі доправили до тюремної лікарні через погіршення стану здоров'я
Міхеіл Саакашвілі Фото: УНІАН
8 Листопада 2021, 20:12
читать на русском

Експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі доправили до тюремної лікарні через погіршення стану здоров'я.

Про це повідомила Спеціальна пенітенціарна служба Грузії.

З метою недопущення погіршення стану здоров’я та у зв’язку з підвищеною небезпекою ув’язненого Міхеїла Саакашвілі перевели з 12-ї виправної установи до медичної установи для обвинувачених і засуджених №18. Додаткову інформацію будемо надавати громадськості поетапно, - йдеться у повідомленні.

Також пенітенціарна служба поширила повідомлення міністра юстиції країни Раті Брегадзе, який заявив, що Саакашвілі "фізично та словесно ображав працівників у закладі No18".

Тим часом українська народна депутатка Єлизавета Ясько у Фейсбуці заявила, що політика перевели "у найнебезпечніше місце".

Попри заяви консиліуму лікарів, грузинського та українського обмудсменів... його перевели в найнебезпечніше місце для його життя – Глдані, - написала вона.

Однак міністр юстиції Грузії заперечив це твердження. За його словами, у Глдані Саакашвілі "не загрожуватиме небезпека і він буде найбільше захищений".

Наші працівники піклуються про його безпеку протягом дня і ночі, і тут не буде загрози, - заявив Брегадзе в ефірі Imedi TV.

Він подякував лікарям, які "24 години на добу піклувалися про здоров'я політв'язня Саакашвілі та інших полонених".

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії прилетів на батьківщину для участі у місцевих виборах. Його одразу затримали й запроторили до в'язниці, де він оголосив голодування. В день затримання Саакашвілі та українська народна депутатка Єлизавета Ясько записали спільне відео, в якому розповіли про свої стосунки.

6 листопада у колонії зняли на відео, як колишній президент Грузії, у якого начебто почалися провали в пам'яті через голодування, почав їсти у в'язниці.

8 листопада консиліум лікарів ухвалив рішення, що політик потребує шпиталізації, тому його перевезли до медичної установи для обвинувачених і засуджених №18.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також