Шмигаль розповів, коли звільнять чиновників, відповідальних за роботу укриттів

Щодо деяких областей та районів буде прийнято кадрові рішення: як догани, так і звільнення керівників
Шмигаль розповів, коли звільнять чиновників, відповідальних за роботу укриттів
Денис Шмигаль / Фото: t.me/Denys_Smyhal
24 Червня 2023, 09:31
читать на русском

Укази щодо кадрових рішень після перевірки укриттів планують направити на підпис президенту Володимиру Зеленському вже на початку наступного тижня.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

За його словами, під час перевірок укриттів було оглянуто близько 63 тисячі об'єктів. 77% укриттів готові до використання, така кількість може забезпечити лише половину потреб українців.

"Відповідно, щодо деяких областей та районів буде прийнято кадрові рішення: як догани, так і звільнення керівників. На початку наступного тижня Кабінет міністрів запропонує укази на підпис президенту", - розповів прем'єр-міністр.

Нагадаємо, Деснянська РДА звернулась до мера міста Києва Віталія Кличка з проханням преміювати голову адміністрації Дмитра Ратнікова. Ратнікову просять донарахувати 100% окладу як премію. Як обґрунтування додається список зустрічей, які він провів.

Як відомо, мер звернувся до президента з вимогою відсторонити Ратнікова через закрите бомбосховище та загибель людей у Деснянському районі Києва. Натомість Ратніков заявив, що готовий розділити відповідальність з мером.

Правоохоронці затримали вже чотирьох осіб - першого заступника Деснянської РДА, директора медустанови та його заступника, а також охоронця.

15 червня на Банковій під час наради під керівництвом заступника голови ОПУ Олексія Кулеби обговорювалося питання ухвалення президентом рішення про зняття з посади голови КМДА Віталія Кличка, а також начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка. Внаслідок чого обидві посади може обійняти одна довірена особа президента.

Основним кандидатом на посаду ЗМІ називали ексглаву Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, якого Україна запропонувала Казахстану прийняти послом, але отримала відмову. Другим кандидатом вважають ексочільника Укрзалізниці, який встиг до великих корупційних скандалів перебратися у крісло глави фактично "мертвого" міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна.

Саме Камишін за дорученням президента очолював комісію з перевірки ситуації з бомбосховищами у столиці після того, як 1 червня під зачиненими дверима укриття у Деснянському районі столиці загинули люди.

Однак обидва кандидати відмовилися від посади, тому "зачистку" столиці поки призупинили.

Водночас за деякими джерелами, обговорювався ще один варіант — кандидатура колишнього помічника ексзаступника голови ОПУ Кирила Тимошенка, який пішов з офісу президента після гучних скандалів з розкраданнями гуманітарки в ОВА та нецільовим використанням коштів, а також відзначився їздою на дорогих автівках під час війни.

Читайте також

1