Шмигаль розповів, як заощадити на комунальних платежах

В уряді радять українцям зайнятися утепленням будинків
Головне
Шмигаль розповів, як заощадити на комунальних платежах
Опалення (Фото: Високий замок)
18 Січня 2021, 07:11
читать на русском

Одним зі способів заощадити на опаленні є тепломодернізація житлових будинків. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, це поширена практика у розвинених країнах Європи та світу, яка дає змогу одному домогосподарству економити на опаленні до 60%.

Цього тижня Міністерство розвитку громад та територій встановило мінімальні вимоги до енергоефективності будівель. Відтепер житлові та громадські будівлі не можна будувати без дотримання мінімальних вимог до енергоефективності. Вимоги також є обов’язковими під час реконструкцій та капітальних ремонтів будівель, - повідомив очільник уряду (Денис Шмигаль - досьє).

На його думку, таке рішення допоможе не лише ефективно використовувати енергоресурси, але й заощаджувати українцям на комунальних платежах.

Нагадаємо, 13 січня прем'єр-міністр України повідомив, що Кабінет міністрів України до кінця опалювального сезону планує встановити фіксовану ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр.

Шмигаль заявив, що ціна на газ в Україні пішла в гору через зростання попиту, але недостатність пропозиції.  Він назвав це природним процесом на будь-якому ринку.

15 січня міністерство розвитку громад та територій вперше в Україні встановило мінімальні вимоги до енергоефективності будівель. Відтепер житлові та громадські будівлі не можна будувати без дотримання мінімальних вимог до енергоефективності.

Читайте більше у нашому матеріаліЗниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність 

1