Шмигаль та члени Кабміну отримали бустерну дозу вакцини проти COVID-19 (фото)

Вакцинацію проводити мобільні бригади одразу в будівлі уряду
Шмигаль та члени Кабміну отримали бустерну дозу вакцини проти COVID-19 (фото)
Міністри Кабінету міністрів вакцинувались бустерною дозою проти коронавірусу. Фото: kmu.gov.u
19 Січня 2022, 19:08
читать на русском

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль разом з членами Кабінету міністрів отримали бустерну дозу вакцини проти COVID-19.

Про це повідомив Урядовий портал.

Так, 19 січня в будівлі Кабінету Міністрів працювали мобільні бригади щеплення проти COVID-19. Як видно на фото, прививку отримали Денис Шмигаль, віцепрем'єрка Ольга Стефанішина, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, міністерка соцполітики Марина Лазебна, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Цього місяця українці отримали змогу зробити щеплення бустерною дозою вакцини. Сьогодні після засідання вакцинувались члени Уряду. Ми з міністрами своїм прикладом закликаємо всіх українців робити щеплення: як базовими двома дозами, так і додатковою, — наголосив прем'єр-міністр.

За його словами, вакцинація допомагає захиститися від COVID-19, зокрема від нового штаму "Омікрон", та знижує ризик смерті від вірусу в десять разів.

Глава МОЗ Віктор Ляшко розповів, що базовий курс щеплення у нього був вакциною AstraZeneca. Для бустерної дози він вибрав Moderna. Він порадив українцям робити "бустер" мРНК-вакцинами, оскільки, за даними наявних досліджень, вони показують найкращі результати незалежно від того, яким вакцинами був зробленим базовий курс.

Нагадаємо, COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з'явиться наприкінці січня. Доти усі, хто вакцинувався бустером, зможуть користуватися зеленим сертифікатом про повну вакцинацію.

Нині Україна готується приєднатися до глобальної мережі COVID-сертифікатів, яка здатна охопити усі країни світу.

Читайте також

1