Шмигаля викликали до Верховної Ради для пояснення ситуації з тарифами

Зустріч прем'єра та парламентарів буде присвячена комунальним тарифам
Шмигаля викликали до Верховної Ради для пояснення ситуації з тарифами
Фото: УНІАН
2 Лютого 2021, 09:33
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Верховній Раді доповість голові парламенту та керівникам парламентських фракцій про ситуацію з комунальними тарифами в Україні.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, голова парламенту Дмитро Разумков (досьє на Дмитра Разумкова читайте тут) розповів деталі майбутньої зустрічі голів парламентських фракцій та груп з прем'єр-міністром України.

Сьогодні, другого лютого, після засідання Верховної Ради України, відбудеться зустріч керівництва парламенту, керівників депутатських фракцій та груп з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем (досьє на Дениса Шмигаля - за посиланням). Вона буде присвячена врегулюванню ситуації щодо тарифів для населення.

За словами Разумкова, на зустрічі прем'єр-міністр має проінформувати керівництво Верховної Ради та керівників депутатських фракцій та груп щодо подальших кроків для розв'язання ситуації з тарифами.

Читайте також

Голова парламенту нагадав, що минулої п'ятниці Верховна Рада ухвалила закон щодо компенсації споживачам витрат на електроопалення.

Парламент зробив крок уперед. Верховна Рада України в цьому плані готова працювати і робити все, що від нас буде залежати, - сказав він.

Проте, за словами голови Верховної Ради, пошук виходу з "тарифної кризи" має бути спільною роботою.

Ми можемо ухвалити будь-який законопроєкт, але важливо, щоб він був нормально імплементований, - додав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що українці й надалі продовжуватимуть отримувати субсидії у повному розмірі. Середня субсидія в Україні зараз вже понад 1 600 гривень.

Від 1 січня 2021 року в Україні змінилася процедура призначення субсидій тим громадянам, які раніше їх не отримували.

Водночас виконувач обов'язків міністра енергетики України Юрій Вітренко заявив, що субсидії згубно впливають на людську психіку, бо їх отримання змушує людей відчувати себе бідними.