Силовики дізналися імена російських пілотів, які вбили людей у ТРЦ Кременчука

Якщо справу доведуть до суду, пілотам з рф в Україні загрожує довічне ув'язнення
Силовики дізналися імена російських пілотів, які вбили людей у ТРЦ Кременчука
Ракетний удар по ТЦ “Амстор” у Кременчуку / Фото: t.me/dsns_telegram
28 Червня 2022, 17:32
читать на русском

Правоохоронці вже встановили імена російських льотчиків, які вдарили по торговельному центрі в Кременчуку 27 червня.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає пресслужба МВС.

За його словами, стаття Кримінального кодексу України, за якою правоохоронці розпочали провадження за фактом ракетного удару по торговельному центру в Кременчуку, передбачає довічне ув’язнення.

За цей злочин буде покараний не лише путін, а й безпосередні виконавці. Кримінальне провадження веде Служба безпеки України. Аналітики СБУ та Національної поліції встановили, який саме полк російської авіації здійснив цей злочин. Уже є перші імена льотчиків, які злітали на Ту-22 і здійснили фатальні постріли, – заявив міністр (Денис Монастирський - досьє).

Нагадаємо, що 27 червня росія випустила дві ракети по торговому центру "Амстор" у Кременчуці Полтавської області. Станом на день 28 червня кількість жертв зросла до 20, ще 59 осіб постраждали. Також є понад 40 заяв від родичів про безвісти зниклих, які могли перебувати під час обстрілу у торговельному центрі.

Додамо, що після обстрілу рашистами торговельного центру у Кременчуці оголосили триденну жалобу, яка триватиме 28,29 та 30 червня.

Кременчуцький міський голова Віталій Малецький повідомив, що керівництво ТРЦ, у який влучили російські ракети, тиждень тому ухвалило рішення не зачиняти заклад під час повітряних тривог.

Читайте також

1