Син помічника Зеленського Шефіра Микита поповнив ряди нащадків української еліти, які уникли фронту

До війни молодий чоловік нібито працював помічником нардепа Юрія Киселя
Син помічника Зеленського Шефіра Микита поповнив ряди нащадків української еліти, які уникли фронту
14 Листопада 2023, 17:44
читать на русском

Микита Шефір - син першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра не пішов до армії захищати Батьківщину. Він надалі живе розкішним і забезпеченим життям "золотої української молоді".

Про це пише екснардеп Ігор Мосійчук у своєму телеграм-каналі.

Примітно, що у своїх соцмережах хлопець, окрім "гарного життя", додумався викласти фото у формі зі страйкболу, прокосплеївши ВСУ-шника. Тож поки представники ТЦК полюють за "добровольцями" на фронт, Микита Шефір залишається "недоторканним", щобільше, він публічно бравірує цим", - написав Мосійчук.

Про сина Шефіра відомо, що він був оформлений помічником народного депутата Юрія Кисєля, хоча у Раді його ніхто не бачив. Утім, це не заважало йому отримувати по 300 тисяч гривень зарплати на рік.

"Прославився" Шефір-молодший у вересні 2019 року, коли новопечений помічник нардепа виклав у мережу фото у фартусі з величезним статевим органом з підписом "секс-машина", що неабияк обурило тоді мережу.

Нагадаємо, у справі про резонансний замах на вбивство першого помічника президента України Сергія Шефіра навіть через два роки після події досі не вдалося знайти підозрюваних.

Як відомо,

вранці 22 вересня 2021 року під Києвом (на дорозі між селами Круглик і Ходосівка) невідомі обстріляли з автоматичної зброї рідкісного "цивільного" калібру 7,62х39 автомобіль Audi A8 Сергія Шефіра. Він відбувся шоком, але його водій отримав три кульові поранення. Чоловіка було госпіталізовано та прооперовано в лікарні "Феофанія". Загалом у автомобіль влучило понад 10 куль. Попередньо правоохоронці кваліфікували інцидент як "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

Поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 КК).

У фракції "Слуга народу" назвали інцидент "передаванням послання президенту" через посилення боротьби з олігархами. А Зеленський, коментуючи напад на помічника, пообіцяв дати "сильну відповідь" на інцидент.

Сам Шефір згодом заявив, що вважає обстріл автівки "залякуванням вищого ешелону влади".

Читайте також

1