Справа замаху на Шефіра: поліція прийшла з обшуками до депутата з "Євросолідарності"

Два місяці тому оголосили про замах на Шефіра
Справа замаху на Шефіра: поліція прийшла з обшуками до депутата з "Євросолідарності"
Європейська солідарність (Фото: Фейсбук)
25 Листопада 2021, 17:43
читать на русском

У середу, 24 листопада, поліція провела обшук у будинку Сергія Волошина, депутата Івано-Франківської облради, через справу про замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра.

Про це повідомили в "Європейській солідарності" в Facebook.

24 листопада зранку в будинку Сергія Волошина відбувся обшук, а документи, якими прикривалася поліція, прямо вказують, що депутата намагаються звинувачувати небагато-немало, а у замаху на Шефіра, - йшлося в повідомленні.

За словами Сергія Волошина, в його дім та будинок батьків увірвалися з десяток слідчих ОВС Нацполіції. Вони зазначили, що в машину Шефіра стріляли зі зброї калібру 7.62. Саме такого калібру мисливська рушниця у Волошина.

Своєю чергою депутат повідомив, що не був у Київській області під час замаху на Сергія Шефіра.

Вони вдосвіта будять моїх батьків, в мами трусяться руки, батько хвилюється… Чи є для цього підставою те, що я є власником зброї калібру 7.62? В Україні таких є десятки або й сотні тисяч. Цікаво мені, чи на території Івано-Франківської області ще у когось проводили обшуки з таких підстав, - розповів Волошин.

У "Європейській солідарності" заявили, що обшуки у Волошина - чергова серія шоу, яким влада намагається відвернути увагу країни від ситуації з ковідом, "вагнергейтом", офшорним скандалом та енергетикою.

Нагадаємо, 22 вересня в Обухівському районі Київської області невідомі обстріляли автомобіль, в якому їхав перший помічник президента України Сергій Шефір. Внаслідок обстрілу постраждав водій Шефіра, якого доставили у лікарню та прооперували.

Поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 КК).

У фракції "Слуга народу" назвали інцидент "передаванням послання президенту" через посилення боротьби з олігархами. А Зеленський, коментуючи напад на помічника, пообіцяв дати "сильну відповідь" на інцидент.

Сам Шефір згодом заявив, що вважає обстріл автівки "залякуванням вищого ешелону влади".

Читайте також

1