Обстріл автівки Шефіра - це попередження "віддай гроші" або інсценування - Омелян

Колишній міністр інфраструктури розповів, що проїздив повз місце нападу напередодні
Ексклюзив
Обстріл автівки Шефіра - це попередження "віддай гроші" або інсценування - Омелян
Володимир Омелян (Фото: УНІАН)
28 Вересня 2021, 17:55
читать на русском

Напад на Сергія Шефіра може бути банальною кримінальною розбіркою або інсценуванням нападу, питання лише чи знав про нього сам перший помічник президента, вважає колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Про це він розповів в ексклюзивному коментарі Парламент.UA. Окрім того, Омелян додав, що друга версія виглядає більш вірогідною. Та розповів, що проїздив тим же маршрутом напередодні обстрілу автівки Шефіра.

Цікавий збіг - я теж користуюся цією ж дорогою щодня, і встиг проїхати десь за 20 хвилин до цього нападу, якщо він був. Для мене очевидні дві версії. Перша - це банальні кримінальні розбірки. Шефір, який стрімко втрачав свій вплив, взяв на себе певні зобов’язання зокрема й фінансового характеру, а виконати їх не зміг, можливо Зеленський не захотів його підтримати в цьому питанні. Тож цей напад - це попередження, мовляв, віддавай гроші.

А другий варіант, який судячи з подальшого розвитку подій, виглядає більш вірогідним - це було просто інсценування, щоб підвищити рейтинг президента. Питання лише чи розумів сам Шефір, що це інсценування, чи його просто використали. Тобто автомобіль розстрілювали з ним, чи без нього, - відзначив Володимир Омелян.

Нагадаємо, 22 вересня в Обухівському районі Київської області невідомі обстріляли автомобіль, в якому їхав перший помічник президента України Сергій Шефір. Внаслідок обстрілу постраждав водій Шефіра, якого доставили у лікарню та прооперували.

Поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 КК).

У фракції "Слуга народу" назвали інцидент "передаванням послання президенту" через посилення боротьби з олігархами. А Зеленський, коментуючи напад на помічника, пообіцяв дати "сильну відповідь" на інцидент.

Сам Шефір згодом заявив, що вважає обстріл автівки "залякуванням вищого ешелону влади".

Читайте також

1