Слухання по "Справі Василя Стуса" Кіпіані щодо цензури перенесли

Автора книги на засідання не запросили
Слухання по "Справі Василя Стуса" Кіпіані щодо цензури перенесли
Фото: з відкритих джерел
4 Листопада 2020, 18:59
читать на русском

У середу, 4 листопада, комітет Верховної Ради з питань свободи слова розглядав, чи була цензура у рішенні Дарницького суду щодо книги Вахтанг Кіпіані "Справа Василя Стуса".

Про це повідомила голова фракції "Голос" Кіра Рудик у Facebook.

Рудик зазначила, що на засідання запросили адвокатів обох сторін, проте самого автора книги "Справа Василя Стуса" на засідання не запросили.

Адвокат Медведчука називає Шуфрича "ваша честь". Все виглядає як фарс. Засідання перенесли, - написала політикиня.

Нардепка (досьє Кіри Рудик) наголосила, що нову партію книг Кіпіані "Справа Василя Стуса" уже доставили в офіс партії.

За словами Кіпіані, Шуфрич сказав, що автора не запросили через "технічну помилку".

Зазначимо, що народний депутат "Опозиційної платформи - За життя" Нестор Шуфрич - голова комітету ВР з питань свободи слова в парламенті 9-го скликання.

Читайте також

Нагадаємо, що у понеділок, 19 жовтня, Дарницький районний суд м. Києва заборонив розповсюджувати книгу Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" без дозволу народного депутата, лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука (Віктор Медведчук - досьє).

Автор книги повідомляв, що рішення про заборону згадувати Медведчука в книзі ухвалила суддя з Донецька.  Вона відома тим, що в 2017 році її хотіли звільнити за зв'язки з так званою "ДНР".

Через декілька годин після оголошення рішення Дарницького суду, книгу Кіпіані "Справа Василя Стуса" розкупили на всіх сайтах з продажу книг.

В українському сегменті Facebook відомі журналісти, блогери, політики та активісти різко критикують рішення суду. Вони вважають, що такий вирок - це сором для України.

Докладно про це у матеріалі Парламент.UA - Медведчук проти пам’яті Стуса: реакція соцмереж на заборону книги Кіпіані.

1