Соня Морозюк розповіла, чому досі не продала коштовні подарунки від Романа Гринкевича

Художниця обіцяла віддати виручені від продажу гроші на потреби ЗСУ
Важливо
Соня Морозюк розповіла, чому досі не продала коштовні подарунки від Романа Гринкевича
22 Березня 2024, 06:38
читать на русском

Художниця Соня Морозюк зізналася, що не хоче за безцінь продати дорогоцінні речі подаровані її екснареченим Романом Гринкевичем. За її словами, за період стосунків від Романа вона отримала обручку та кольє.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Кольє Картьє було. Я не маю на нього документів та чеків відповідно. Якщо таке на сайті відповідно до цін на сайті коштує 17 тисяч євро. Щодо кільця, це Граф, але я ще раз наголошую, що я не маю документів, де б я знала каратність, я не знаю, скільки воно коштує", - уточнила вона.

Морозюк додала, що планує передати виручені кошти заступнику командира 14-го окремого батальйону Євгену Карасю, якому не раз допомагала закривати збори.

"Все залишається в силі. Я написала, щойно це станеться, я про це розповім. Ви ж розумієте, що я не маю на це все документів на прикраси. Вони дарувалися без документів. Це зараз у процесі. Як тільки я отримаю гроші за прикраси, я їх переведу Жені Карасю. Це — військовий. У грудні з ним була остання допомога, яку я встигла зробити до цього інциденту. Це ми передали 8 автомобілів. Я хочу багато за них взяти, але ви розумієте я не маю можливості піти в магазин Картьє. Це вже ношене, без документів. Віддавати кольє за тисячу доларів? Я сама хочу щиро, якнайвигідніше зробити цю історію. Тож я чекаю. Я від своїх слів не відмовляюся", - підсумувала Соня.

Нагадаємо, 17 січня п’яти членам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України).

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід трьом із 5 фігурантів справи про оборудки із закупівлями одягу й білизни для Збройних сил України львівського бізнесмена – арештував із півмільярдною заставою.

22 січня Гринкевича - молодшого затримали в Одесі при спробі втечі за кордон. Романа Гринкевича відправили в СІЗО з можливістю вийти за пів мільярдну заставу. Соня Морозюк, яка була в стосунках з Романом Гринкевичем, підозрюваним у розкраданні грошей Міністерства оборони України, передала під заставу за угодами позики дві квартири та галерею у Києві.

11 січня 2024 року ДБР повідомило, що суд арештував майно сім’ї та підконтрольних фірм Гринкевича. А за висновками експертів, вся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби Міноборони у 2023 році не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання військовослужбовцями ЗСУ.

Детально про те, як львівський бізнесмен Ігор Гринкевич намагався підкупити заступника керівника відділу Головного слідчого управління ДБР за $500 тисяч, можна прочитати тут.

Читайте також

1