Соратник Павла Вовка розпалює дипломатичний скандал - шведська компанія

Ростислав Кравець звинуватив шведське посольство у корупційній змові
Соратник Павла Вовка розпалює дипломатичний скандал - шведська компанія
Scania Україна
4 Березня 2021, 18:33
читать на русском

Дипломатичним відносинам України і Швеції можуть зашкодити різкі заяви юриста, пов’язаного з одіозним суддею Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павлом Вовком.

У коментарі одному з українських видань юрист Ростислав Кравець звинуватив шведське посольство у втручанні “у виключно комерційні процеси”, а посла Швеції в Україні Тобіаса Тиберга звинуватив у корупційних зв’язках.

Загалом мова йде про судову суперечку між офіційним представництвом шведського автовиробника SCANIA в Україні та колишнім українським дилером - компанією Журавлина

Важливо зазначити, що юрист Ростислав Кравець є фігурантом кримінальної справи щодо узурпації влади разом із суддею Вовком. За даними українських ЗМІ, Кравець брав участь в угодах Вовка по компрометації членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України: він подавав позови в підконтрольні суди на членів ВАКС.

Також він ініціював скандальний позов, після якого ОАСК скасував постанову Кабінету міністрів про новий український правопис, висловлювався негативно про введення санкцій проти кума Путіна Віктора Медведчука та підтримує вирок Сергієві Стерненку.

А за часів Революції Гідності Ростислав Кравець захищав чиновників і суддів, обвинувачених у незаконному переслідуванні активістів.