Детективи НАБУ втретє не знайшли суддю Вовка

Йому вже втретє не змогли обрати запобіжний захід
Детективи НАБУ втретє не знайшли суддю Вовка
Павло Вовк (Фото: Фейсбук)
18 Лютого 2021, 14:22
читать на русском

Детективи НАБУ вже втретє за два тижні не змогли знайти суддю ОАСК Павла Вовка, якого підозрюють у спробі захоплення державної влади, ані вдома, ані на роботі. Відтак йому знову не обрали запобіжного заходу.

Про це повідомляє "УНІАН".

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олег Макар заявив вже четверте клопотання про привід Вовка (досьє Павла Вовка) для обрання йому запобіжного заходу у вигляді трьох мільйонів гривень застави. Адвокат голови ОАСК Наталія Іваницька попросила час для ознайомлення з клопотанням. Суддя у зв'язку з цим оголосив перерву до 13:00.

Нагадаємо, 3 листопада Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, якого підозрює у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади.

23 грудня 2020 року детективи НАБУ вручили особисто голові ОАСК повістку про виклик до суду.

6 січня ВАКС відмовився продовжувати розслідування кримінального провадження щодо створення злочинної організації і захоплення влади, у якому фігурує голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк.

Напередодні суд відмовився примусово доставити на засідання суддю Вовка, який відверто ігнорує засідання у його ж справі, попри те, що на відео НАБУ зафіксовано, як детективи оголошують підозрюваному повістку про виклик, а той викидає її з автомобіля.

Читайте також

8 лютого детективи НАБУ не знайшли голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка ні вдома, ні на роботі, і не змогли примусово доставити його до суду, де йому мали обрати запобіжний захід.

16 лютого детективи НАБУ вдруге не змогли примусово привести підозрюваного у державній зраді  Вовка до Антикорупційного суду для обрання запобіжного заходу у вигляді 3 млн грн застави.

Суддя ОАСК Павло Вовк, якого детективи НАБУ не знайшли, аби примусово привести до суду, у соцмережах прокоментував дії НАБУ.

Він стверджує, що його ніхто з НАБУ не шукав ані 16-го, ані 8 лютого, коли також мало відбутися судове засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Тим часом у Національному антикорупційному бюро звинуватили генеральну прокурорку Ірину Венедіктову (досьє Ірини Венедіктової) у бездіяльності через ситуацію із притягненням до відповідальності судді Окружного адміністративного суду.

1