Спецоперацію "Полісся" проводить Україна на кордоні з Білоруссю

До заходу задіяли прикордонників, військових та силовиків
Головне
Спецоперацію "Полісся" проводить Україна на кордоні з Білоруссю
Кордон України Фото: dpsu.gov.ua
24 Листопада 2021, 10:36
читать на русском

Україна розпочала спеціальну прикордонну операцію "Полісся" на кордоні з Республікою Білорусь.

Як повідомляє ДПСУ, спецоперація координується Державною прикордонною службою України та проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими задіяними резервами.

Прикордонники  та силовики посилять захист кордону, аби не допустити нелегальних мігрантів в Україну.

Захід спрямований на нарощення охорони та захисту українського кордону з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності.

Прикордонники Фото: dpsu.gov.ua

Перший заступник голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко зазначив, що на українсько-білоруському кордоні "зберігається загроза поширення міграційної кризи та імовірність перенаправлення потоків мігрантів до України".

Тому правоохоронні органи спільними зусиллями вживають заходів з нарощення системи охорони кордону на цій ділянці, - додав він.

Повідомляється, що в охороні кордону активно застосовуватиметься для патрулювання і моніторингу авіація, безпілотні авіаційні комплекси, а також технічні засоби спостереження.

Окрім цього, передбачене суттєве посилення прикордонного режиму вздовж українсько-білоруської ділянки державного кордону. У межах контрольованих прикордонних районів відбуватиметься виставлення контрольних постів на автомобільних дорогах та патрулювання основних шляхів, що прямують до державного кордону, перевірки автобусних та залізничних станцій, проведення превентивних заходів в населених пунктах прикордоння.

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

В МВС України заявили, що наразі спостерігається збільшення потоків мігрантів на прикордонних регіонах України та вважають, що цим самим сусідні країни намагаються влаштувати міграційну кризу в нашій країні.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що 11 листопада Україна відправила на кордон з Білоруссю додатково 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських.

Читайте також

1